Studiegroep van B.O.T.A.-leden in Den Haag

Elke vierde zondag van de maand studiebijeenkomsten over de leringen van de mysterieschool Builders of the Adytum.

Builders of the Adytum (B.O.T.A.) is een school voor spirituele Alchemie, Kabbala en Tarot. Het praktische werk van B.O.T.A. omvat studie, meditatie, visualisatie en ritueel.

De primaire studie vindt thuis plaats aan de hand van lessen die maandelijks per post worden toegestuurd. Stap voor stap wordt de leerling zo ingewijd in de rijke wereld van esoterische psychologie, Kabbala, spirituele Alchemie, Astrologie en Tarot.

Daarnaast wordt er ritueel werk in groepsverband uitgevoerd op verschillende plaatsen in de wereld.

Ook kent B.O.T.A. studiegroepen waar leden gerelateerde esoterische onderwerpen bestuderen en gezamenlijk meditaties doen. Deze studiegroepen zijn ook voor niet-leden toegankelijk en daarmee een mogelijkheid om B.O.T.A. te leren kennen zonder er direct lid van te hoeven worden.

In Nederland bestaat een groep van enthousiaste B.O.T.A.-leden die bijna elke maand bijeen komt in Atelier Westeinde in Den Haag. De bijeenkomst bestaat uit een Tarotstudie en een Kabbalistische meditatie. Tijdens de Tarotstudie zoomen we diep in op de esoterische betekenis van een Tarotkaart of een bijzondere combinatie van Tarotkaarten.

De meditatie wordt uitgevoerd volgens de Westerse Mysterietraditie. Ze bestaat uit mystieke invocaties en intonaties tezamen met kleurvisualisaties.

De bijeenkomsten zijn ook voor niet-leden toegankelijk.

Spreekt deze introductie over het werk van B.O.T.A. u aan, kom dan gerust eens langs!

Meer informatie: mail naar


Op last van The B.O.T.A. European Board melden wij nog het volgende (letterlijk citaat):

"Although we are not an official B.O.T.A. Study Group, we are a group of students of B.O.T.A. who meets together to study these teachings in Dutch language. Any person, member or non-member of this Order, is welcome."De studiegroep Den Haag komt samen in Atelier Westeinde,
Westeinde 79A, 2512 GV Den Haag

Bijeenkomsten in 2022:
23 januari
27 februari
27 maart
24 april
22 mei
26 juni
In juli geen studiemiddag
In augustus geen studiemiddag
25 september
23 oktober
27 november
In december geen studiemiddag


Het programma:
13.30 uur - deur open
14.15 uur - Tarotstudie
15.30 uur - pauze
16.00 uur - Kabbalistische meditatie
16.30 uur - hapje en drankje
17.30 uur - einde