Drie exclusieve stadswandelingen
Alchemistische Symboliek
in het Hart van Den Haag

Ontdek het wezen van de mens tijdens een inspirerende rondleiding
door de Haagse binnenstad langs ornamenten en sculpturen,
gezien vanuit een alchemistisch perspectief.

Wij bieden drie verschillende wandelroutes aan. Het is aan te bevelen om met wandelroute 1 te beginnen, en dan vervolgens aan wandelingen 2 en 3 deel te nemen.

Wandelroute 1 heeft als titel "Aandacht, Schepping, Evolutie", en verhaalt aan de hand van ornamenten en sculpturen stapsgewijs over de ontwikkeling van de innerlijke planeten van de mens, door de alchemisten ook wel "onze metalen" genoemd, door yogi's "chakra's".

Deze "transmutatie" van de metalen speelt een belangrijke rol bij het bereiken van de staat van verlichting, de realisatie van de Steen der Wijzen.
Tijdens de wandeling komt uitgebreid ter sprake hoe we deze ontwikkeling een handje kunnen helpen, maar ook wat de gevaren daarvan kunnen zijn.

Wandelroute 2 draagt de titel "Pluk de Vruchten van de Levensboom", en voert langs kunstobjecten die inzicht geven in het wezen van de Kabbalistische Levensboom.

De Levensboom is een model van mens en kosmos en wordt door Alchemisten en Kabbalisten gebruikt om een hoger bewustzijn te verkrijgen, Lood in Goud te veranderen. Ieder mens draagt deze hogere bewustzijnsniveaus in zich, maar sommige daarvan liggen voor de huidige mens nog achter een mysterieuze sluier verborgen.

Deze wandeling gaat in op het nut van versluiering, maar we belichten ook de manier hoe de mens voor zichzelf tot ontsluiering kan overgaan.

Wandelroute 3 "Sterven zonder Dood", biedt ons een inkijkje in de obstakels die we op onze weg tot zelftransformatie tegenkomen, zaken waaraan we in ons dagelijks leven ten onrechte houvast ontlenen.

Het leven zelf biedt ons voortdurend de mogelijkheid deze achter te laten, als we dat maar willen. Maar we zijn er vaak aan zo gewend geraakt dat wij verlies als onprettig ervaren.

Dit achterlaten is echter geen pijnlijk proces meer zodra we ons kunnen afstemmen op de Bron van ons bestaan, het Eeuwige Leven. Dat wat wij "de Dood" noemen helpt daarbij een handje.


Alle wandelingen beginnen met een korte inleiding over de westerse mysterietraditie, waarin esoterische astrologie, alchemie, magie en kabbala een voorname rol spelen. Vervolgens gaan we wandelen door de oude binnenstad van Den Haag en pikken een vleugje mee van deze aloude, maar toch zeer actuele mysteriŽn.


Behalve een fysieke rondgang door de stad zijn de wandelingen
vooral een ontdekkingstocht door het menselijk bewustzijn.

In deze tijd waarin de menselijke geest de fysieke materie zo'n dominante rol toedicht
en het toenemende individualisme bestaande sociale samenhangen doet verdwijnen,
bieden de wandelingen zicht op bewustzijnsniveaus die latent in de mens aanwezig zijn, en op het punt staan te ontluiken.

Dit vergt van de wandelaar niet zozeer een fysieke dan wel een geestelijke inspanning, maar de oprechte zoeker ziet die moeite beloond met de gouden gloed
van een nieuwe dageraad die gedachten en woorden overstijgt.
En beziet de wereld voortaan met andere ogen: die van een ingewijde.


Wandeldata


Momenteel zijn er geen openbare wandelingen gepland.


Hebt u belangstelling voor een wandeling?
We organiseren graag een wandeling op verzoek vanaf acht deelnemers.
Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

Hebt u een specifieke vraag?
Gebruik dan het formulier onderaan de lezingenpagina


Datum*
Naam*
Email*
Adres (optioneel)
Telefoon (optioneel)
Controleberekening*

Kijk hier voor ons lezingenaanbod